Country Mutfak Nedir?

Country mutfak, yaşam alanlarının giderek modernleşmesi ile son yıllarda mobilya ve dekorasyon alanında yaygınlaşan stillerin başında geliyor. Özellikle mutfak tasarımlarında country mutfak modeller yükselen bir trend haline gelmiş durumda.

Country mutfak dizaynları son yıllarda nasıl bu derece yaygınlaştı ve isminden söz ettirir hale geldi. Görünüşü ile göz kamaştıran ve kullanış özellikleri bakımından eşsiz olan bu mutfak modelini inceleyelim.

country-mutfak-6

 

“COUNTRY” sözcüğü İngilizce’de “sayfiye yeri, kırsal alana ailt olan” anlamında kullanılıyor. Country tarz dekorasyon dendiği zaman kırsala ait dekorasyonlar anlaşılabilir. Zaman zaman kır evi dekorasyonu olarak da anılan bu stilin en önemli özelliği tabii ki doğallık.

Country Mutfak Modelleri Farklı Stillerde Olabiliyor

Country tarz dekorasyon esasında içinde birden fazla stili barındırıyor. Farklı tasarımlar köken bölgelerine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu tarzın en önemli üç kolunu Amerikan, Fransız ve İngiliz tarzı oluşturuyor.

Amerikan tarzı mutfak modellerinde ahşabın yoğun olarak kullanıldığı, kaba hatlarla doğal ve sıcak bir ortam hakimdir. Amerikan tarzı mutfak modelleri ülkemizde pek rağbet görmemektedir.

                       country-mutfak-3

Fransız tarzı ise çok daha ince işçiliklere sahiptir. Şık mobilyalar samimi bir ortam ve kırsal desenlerle harmanlanır ve ortaya hareketli, enerjik ve son derece doğal bir görünüm çıkar.

İngiliz tarzı country mutfaklarda ise desen açısından daha minimal ve daha sakin ve dinlendirici modeller öne çıkmakta.

Tüm bunlardan hariç olarak özel isteklere göre harmanlanmış country tarz mutfaklarda bulunmaktadır. Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan modellerde modern kırsal dekorasyonlar öne çıkıyor.

Ağırlıklı olarak rustik hatların kullanıldığı country tarzı doğallığın öne çıktığı modelleri oluşturuyor. Bu stili  doğallığıyla ve sıcaklığıyla bilinen denizin ve güneşin renkleriyle donatılmış Akdeniz tarzı mutfaklarla iç içe düşünmek de mümkün. Bugün artık country mutfaklar istediğiniz şekilde, yaratıcı ve yenilikçi özelliklerle de harmanlanarak farklı karakterlerde dizayn edilebiliyor.

                     country-mutfak-4

Tüm country mutfakların ortak özellikleri olarak şunlar sayılabilir: Samimiyet, sıcaklık, doğallık ve yuva hissi veren bir konfor. Doğal ahşaptan imal edilen mutfak dolapları da bu tarzın en dikkat çekici modellerini oluşturuyor.

                       country-mutfak-5

Yalnızca mutfağınızdaki dolapları boyayarak ve mutfak dolaplarının tutacaklarını bu tarzdaki tutacaklarla değiştirerek mutfağınızda yepyeni bir country havası estirebilirsiniz.

country-mutfak

 

Benzer Yazılar

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Country mutfak, yaşam alanlarının giderek modernleşmesi ile son yıllarda mobilya ve dekorasyon alanında yaygınlaşan stillerin başında geliyor. Özellikle mutfak tasarımlarında...
Devamını Oku

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu İle İlgili 7 İpucu

Country mutfak, yaşam alanlarının giderek modernleşmesi ile son yıllarda mobilya ve dekorasyon alanında yaygınlaşan stillerin başında geliyor. Özellikle mutfak tasarımlarında...
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X