Banyo Dekorasyonuna 6 Eşsiz Örnek

Banyo dekorasyonu konusundan bahsetmeden önce banyo kültüründen biraz söz edelim. Antik Yunan’ın hamamlarından Eski Roma’nın toplu yıkanma odalarına, Ortaçağ’ın tahta yıkanma teknelerinden ibrik ve leğenlere uzanan banyo kültürü, Uzak Doğu saunalarından Türk Hamamları’na kadar yol almış ve atık su sisteminin yerleşmesiyle modern ev banyoları formuna kavuşmuştur.

Kısa bir giriş yaptığımız ‘banyo’nun gelişimi böylesine uzun bir dönüşümün ve önemli bir ihtiyacın sonucu olarak gelişmiştir diyebiliriz. Tüm bu sürecin evrilerek günümüze ulaşması neticesinde şunu söylemek mümkündür: evlerde iyi dekore edilmiş ve modern banyolara sahip olmak prestij unsuru olarak görülür halde geldi. Peki, çok beğenilen ve dikkatleri üzerine çekebilen bir banyo dekorasyonu yapabilmek için işe nereden başlamak gerekir? Bu soruya birbirinden farklı yanıtlar verilebilir ancak en uygun cevap, ev sahibinin zevk ve ihtiyaçlarınıza uygun bir banyo dekorasyonu seçmek olabilir.

Banyo Tasarımı Örneklerine Bakalım

Kullanışlı, şık ve dekoratif bir banyo tasarımı için örnek olabilecek birbirinden güzel 6 banyo dekorasyonu örneğini derledik. Türk mimarlar tarafından tasarlanmış bu muhteşem banyo dekorasyonlarına hayran kalacaksınız.

Altın Değerinde Bir Tasarım

Bu klasik tarzdaki banyo, göz alıcı işlemeleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip. Tavanından zeminine, kapısından lavabo tezgahına her bir detayı ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken birer öge olarak karşımıza çıkıyor. Saraylara layık bir banyo dekorasyonuna sahip olmak istiyorsanız bu örnekten ilham alabilirsiniz.

Ahşap Şıklığını Banyonuzda Yaşayın

banyo dekorasyonu

Küvetin bulunduğu alanı banyonun diğer alanlarından ayıran bu ahşap dekorasyon banyoya apayrı bir canlılık ve güzellik katmış durumda. Parlak yüzeyler ahşap ile başarılı bir şekilde birleştirilerek büyüleyici bir dekorasyon yaratılmış.

Muhteşem Ferahlık Duygusunu Öne Çıkarın

banyo dekorasyonu

Göz alıcı mermer desenli seramiklerin beyaz ve siyah renklerle birleştirildiği bu dekorasyonda zarif lavabosu ile siyah tezgah ve konumu mükemmel olan duşakabin göze çarpıyor. Ayna ve cam malzemeler ile aydınlık kazandırılan mekanda hem beyaz hem de sarı ışıklandırmalar kullanılarak derinlik oluşturulmuş. Seçilen aksesuarlar da bu modern dizayna doğal bir sıcaklık katmış.

Benzersiz Büyüleyici Detaylar 

banyo dekorasyonu

Şıklığı ve zarifliği ilk bakışta kendini hissettiren bu tasarımda saatler geçirmek isteyeceksiniz. Evinde modern ve zarif bir tat arayanlar için ideal bir dekorasyon olabilir. Duvar dekorasyonu ve bitkilendirmesi ile özgün bir çizgi yakalayan bu dizaynı keyifle kullanabilirsiniz.

Beyazın Büyüsüne Kapılın

banyo dekorasyonu

Banyo dekorasyonu için kullanacağınız alan yeterince genişse size tavsiye edebileceğimiz ilk dekorasyon bu olacaktır. Beyaz fon üzerinde bembeyaz bir çehreye sahip bu dekorasyonda adeta kaybolacaksınız. Açık gri tonları ile canlandırılan dekorasyon pırıl pırıl bir görüntüye sahip.

Muazzam Ötesi Bir Güzellik

banyo dekorasyonu

Banyo dekorasyonu konusunda modern ve minimal bir yaklaşım arıyorsanız tam aradığınızı buldunuz. Siyah ve beyaz renklerin kendini parlattığı ahşap kaplama zemin üzerinde ferah bir doku yaratılmış.

Bu banyo dekorasyonu örneklerini beğendiyseniz, bizimle iletişime geçebilir ve Nuka Decor farkı ile çıkardığımız tasarım örneklerimizi inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Banyo dekorasyonu konusundan bahsetmeden önce banyo kültüründen biraz söz edelim. Antik Yunan’ın hamamlarından Eski Roma’nın toplu yıkanma odalarına, Ortaçağ’ın tahta...
Devamını Oku

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu İle İlgili 7 İpucu

Banyo dekorasyonu konusundan bahsetmeden önce banyo kültüründen biraz söz edelim. Antik Yunan’ın hamamlarından Eski Roma’nın toplu yıkanma odalarına, Ortaçağ’ın tahta...
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X