En İyi Banyo Zemin Kaplama Fikirleri

Evleriniz ve yaşam alanınızdaki bazı mekanlar-özellikle banyo gibi- özgün karakteristik özellikleri ve yapıları sebebi ile dekorasyon sürecinde ekstra çaba gerektirebiliyorlar. Bu mekanların sahip oldukları atmosferi korumak adına, dekorasyon sürecinde en baştan en sona atılan her adımda oldukça özenli olmak gerekir.

Banyolar, evinizdeki tüm alanlardan farklı bir karakteristik havaya sahiptir. Tüm günün yorgunluğunu attığımız mekanlardır banyolar. Bundan dolayı, banyo dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik zihninizde rahatlığı ve dinginliği canlandırması gerekmektedir.

Banyo Zemin Kaplaması

Banyolar için en önemli dekorasyon adımı zemin kaplaması seçimi adımıdır. Peki, bir banyoda kullanılabilecek en iyi zemin kaplaması nedir?

Banyoların kullanış biçimlerine bağlı olarak, banyonun fiziksel koşulları değişir. Mesela, içinde küvet barındıran bir banyo, duşakabin bulunduran bir banyoya göre daha az oranda nem tutar. 

Banyolarda en büyük sorun çıkaran iki unsur vardır: nem ve su. Banyoda bulunan cilalanmış ya da verniklenmiş ahşap bir mobilya, su veya aşırı nemli hava ile uzun süreli ilişki sonrası, kabarmalar verecektir. İşte bu gibi sebepten ötürü, banyonuzda kullanacağınız dekoratif araçların fiziki yapılarına oldukça dikkat etmeniz gerekir.

Banyonuzda kullanacağınız zemin kaplamasına karar verirken, banyonuzun fiziki özelliklerini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Banyonuzun büyüklüğü ve ortam sıcaklığı, nem vb. faktörler mobilya seçiminde oldukça önemlidir.

Banyonuz için zemin kaplaması tercihi yaparken yıpranmaya karşı dayanıklı uzun ömürlü olan kaplamalar tercih edin. Bu kaplamaların kolay temizlenebilir olması da aradığınız şartlar arasında olmalı.

Laminat Parke Kaplaması

Sürekli uğraş gerektiren dekoratif araçlardan pek hazzetmeyen bir okurumuz iseniz, aradığınız zemin kaplaması türü tam olarak laminat parkedir. Laminat parkelerin, kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır. Maliyet konusundan da oldukça cep dostu olduğunu belirtmek isteriz. Banyonuz için güzel bir alternatif olma potansiyeli taşır. Laminat zemin kaplamaları neme fazlasıyla dayanıklıdır. Fakat ısıya karşı dayanıklılık konusunda aynı derecede net konuşmak doğru olmaz.

Fayanslar da Tercih Edilebilir

banyo

Banyo dekorasyonlarında en sık kullanılan zemin kaplamalarının başında fayanslar gelir. Fayanslarla bezenmiş banyoların genellikle oldukça şık olduğu söylenebilir. Fayansların temizliği oldukça basittir. Lekelenmiş olan fayanslarınızı sadece bir ıslak bezle temizleyebilirsiniz. Banyonuz için çok fazla çeşide ve renge sahip fayanslar bulabilirsiniz.

Ahşap Zemin Kaplaması

banyo

Doğal tarz sevenler için banyonuzda ahşabın her türlüsüne yer vermeniz mümkün. Suyun ve nemin yoğunca bulunduğu bu mekanda ahşaba nasıl yer verilebilir? Zemin kaplamasında ahşabı kullanarak, doğallığın ve doğal tarzın banyonuzda da hakim olmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer bu örnekteki gibi, fazla fazla gün ışığı alabilme imkanına sahip bir banyonuz varsa, zemininde yine bu örnekteki gibi ahşap kullanarak ortaya oldukça hoş bir atmosfer çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Banyoda Bir Halıya Yer Verebilirsiniz

banyo

Banyoların en büyük problemlerinden birisi soğuk zemindir. Doğru bir zemin kaplaması sayesinde, bu problemin önüne geçilebilir. Fakat bir banyoya ev sıcaklığı ve banyonuzda geçireceğiniz zamanı daha da keyifli hale getirecek olan zemin kaplaması düşünün. Evinizin her yanında kullandığınız halılara banyonuzda neden yer vermeyesiniz ki? Halılar sayesinde banyonuzun içine düştüğü soğukluğu engellemiş olursunuz. Halınızın sahip olduğu renklere bağlı olarak banyonuzun dekorasyonuna müdahil olmuş olursunuz.

Zeminden Isıtmalı Banyolar

banyo

Özellikle banyoda fazla zaman geçiren ve banyoyu bir keyif aktivitesi olarak görenlerin bu örneği dikkatli okumalarını tavsiye ediyoruz. Banyo denilince insanların aklına genellikle buhar dolu bir havası olan, taşları buz gibi bir mekan geliyor. Bu sebepten ötürü, banyonuzu doğru bir biçimde ısıtmanız gerekir ki banyoda geçirdiğiniz zamandan daha çok keyif alabilesiniz. Evinizin her tarafında döşenmiş olan ısıtma sistemlerinin aksine, banyonuzda zeminden ısıtmayı tercih edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Evleriniz ve yaşam alanınızdaki bazı mekanlar-özellikle banyo gibi- özgün karakteristik özellikleri ve yapıları sebebi ile dekorasyon sürecinde ekstra çaba gerektirebiliyorlar....
Devamını Oku

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu İle İlgili 7 İpucu

Evleriniz ve yaşam alanınızdaki bazı mekanlar-özellikle banyo gibi- özgün karakteristik özellikleri ve yapıları sebebi ile dekorasyon sürecinde ekstra çaba gerektirebiliyorlar....
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X